torsdag 19. mars 2015

Vårlengsel

Magnus lengter etter våren, det gjør jeg også. Men ute er det mye snø enda og i morgen kommer det visst mer... Vi vil ha vår! Da skal vi kjøpe drivhus og vi skal lage blomsterbed. Gleder oss veldig!


Magnus er strikket av 35 gram Viking Sportsragg på pinne 2,5. Genseren er to små rester Merino Extra Fine, tror det er så lite at det ikke gjør utslag på kjøkkenvekta engang.... Buksa er ikke ferdig enda, jeg må kjøpe mer garn. Et kjent problem som dukker opp når man skal bruke restegarn....


Oppskriften på Magnus Hagemus er fra boka til Arne&Carlos; Håndarbeid fra Hagen. En veldig koselig bok som jeg anbefaler altså.


Helt til høyre i bildet skal vi lage blomsterbed. Der har vi noen villroser, og de skal bli en del av et bed er planen. Gleder meg veldig til å ruske opp i det der.


De to siste ukene har jeg tilbragt på sofa`n. Influensa`n herjer i huset så både jeg og gubben ble sykemeldte. Huff så stusselig!
Men nytt hageblad og to nye bøker hjelper litt.


Har ikke sett så mye i bøkene enda, men jeg tror iallefall "Dyrking i pallekarm" er en bok vi vil ha mye nytte av. Jeg har bestilt minst en pallekarn, og gubben har lovt å hjelpe meg med det.
Jeg skal så plukksalat, sukkererter og blomkarse. Også tror jeg at det blir endel blomster. Den blir nok full;)

Ellers så er jeg litt fortvilet med tanke på tomat og agurkplantene. De har det nok altfor mørkt for de har helt sluttet å vokse. Det er nesten så jeg blir på gråten når jeg ser alle andre sine kraftige planter. Mine er tynne som sytråd! Er det for sent å gjøre noe med det nå? Jeg hadde store planer om å fikse et slags vekstlys, men så kom influensa`n i hus og alt stoppet opp. Jeg trenger sårt eksperthjelp!

onsdag 11. mars 2015

Det er vår på kjøkkenet

På kjøkkenet mitt har jeg denne skjønnheten. En Krokus i den fineste fargen


Jeg ser mange som legger ut bilder av krokus de finner i grøftekanter og hager, men her er det fortsatt masse snø så jeg kjøpte meg en! I går var det bare grønne blader i potta, nå ser den slik ut. Er den ikke fin?


Samtidig som jeg kjøpte denne ble også en tulipan med meg hjem. Den har ikke kommet så langt enda, men jeg gleder meg stort. Hvis de på Plantasjen har gjort jobben sin riktig så skal den bli rød.


Fine potta kjøpt på loppis. Jeg er visst litt svak for slike....;)

Påskelilja er fin nå, med mange gule blomster.


Våren er herlig! Og det er enda mye igjen. Nyt!

fredag 6. mars 2015

Helgebukett

Det er helg! En herlig bukett Germinier og fake gåsunger forteller meg at våren er på vei, og jeg liker det. Ja både buketten og våren!


Gåsungene kjøpte jeg på jobben, Kremmerhuset, i fjor. Og jammen fikk de komme frem igjen i år. Jeg synes de er veldig pene til å være i plastikk så jeg har ikke noe problem med å blande de med disse nydelige gule Germiniene.



Liker du Germinier?Jeg elsker de! Og spesielt de gule. De lyser vår



Med denne buketten ønsker jeg god helg!


Her går det i vårforberedelser. Masse lesestoff ble med hjem i dag. Dette skal jeg kose meg med i helgen, ja og litt håndarbeid da;)


onsdag 4. mars 2015

Første lappen er ferdig - bare 29 igjen.....

Jeg er igang med hageteppet mitt! Jeg har da iallfall heklet en lapp, så nå er det bare 29 igjen...;) 
Den gule fargen fra forrige innlegg er byttet ut med hvitt, synes det ble mer meg. Jeg har også vært litt usikker på den grå men det er jo veldig safe da, passer til det meste. Synes det er ganske så viktig at jeg blir fornøyd for det er veldig mye jobb med et stort teppe.


I morgen skal jeg kjøpe mer garn, så i helgen blir det forhåpentligvis heklet flere lapper. Gleder meg til å vise dere.


Det nydelige gule kruset kjøpte jeg på jobben i går. Er ikke jeg heldig som jobber i Kremmerhuset? Men jeg innrømmer at det kan bli litt dyrt til tider....


Krysantemumen fikk jeg av mamma for to uker siden. Synes den er så finMåtte knipe av en blomst å ta den med på fotoshoot;) Nå pynter den opp i et eggeglass på kjøkkenbordet.
Har forresten brukt kameraet i dag, ikke mobilen. Bildene blir større da, og kanskje litt skarpere.